Heb je binnenkort een vegan bbq te organiseren? Denk dan eens aan dit rode kool recept. Rodekool schijnt niet alleen goed te zijn voor je botten, maar ook voor het hart. En van mango schijn je dan weer een weelderig glanzende haarbos van te krijgen. Ik weet niet zeker of die feitjes alleen zullen bijdragen aan jouw liefde voor deze salade, maar de umamirijke dressing zal dat ongetwijfeld wel doen. De smaakbeleving van deze vegan salade is gewoon subliem. Steek die barbecue maar vast aan!
Vegan bbq recept: Ingelegde rodekool salade met umamidressing
Bereiding 20 minuten + 1 uur wachttijd
Ingrediënten (voor 2 tot 4 personen):
- 380 g rodekool, julienne
- 100 ml appelciderazijn
- 50 ml water
- 1 tl zout
- 1 tl suiker
- 1 rode peper, in dunne ringen
- 120 ml sojasaus
- 2 el citroensap
- 4 tl gembersiroop
- 1 mango, geschild,
- in reepjes
- 2-3 takjes dille, geplukt
- 100 g ongezouten pecannoten, grofgehakt, ter garnering
Zo bereid je de rode kool salade en dressing:
Meng de rodekool met de appelciderazijn, het water, het zout en de suiker in een kom. Masseer de kool een paar minuten met je vingers en knijp daarbij af en toe flink in de kool, zodat de azijn er goed in kan trekken. Laat een uurtje staan met wat gewicht erop.
Maak een dressing door de rode peper te mengen met de sojasaus, het citroensap en de gembersiroop.
Laat de rodekool uitlekken. Meng de kool met de sojadressing en vervolgens met de mango en de dille. Garneer met de pecannoten. Serveer direct.
Bestel bij je boekhandel: Vegan Summer | Good Cook | ISBN 978 94 6143 255 1
Of bestel online:
Geen reacties