Avond eten/ Broodtrommels

Hamburgerbroodjes desem

Eerder schreef ik ook al eens over zelfgemaakte hamburgerbroodjes. Die zijn gewoon echt een stuk lekkerder. Maar eerlijk is eerlijk, het kost ook wel wat tijd. Deze hamburger broodjes zijn absoluut de moeite waard! Dus zet maar vast een kruis in je agenda om wat tijd vrij te maken en een avondje broodje hamburger eten in te plannen.

hamburgerbroodjes bakken desem

Recept Hamburgerbroodjes met desem

Kneden: 8 minuten | rusten in de koelkast: 2 uur | rijzen: 1 uur en 30 minuten | bakken: 10 minuten

Deze ingrediënten heb je nodig (voor 5 hamburger broodjes):

Viennoisedeeg

  • 125 g tarwebloem (T65)
  • 125 g banketbloem (T45)
  • 20 g suiker
  • 80 g sojamelk
  • 80 g water
  • 5 g zout
  • 5 g verse bakkersgist
  • 25 g vloeibare desem (zie recept desemstarter hier)
  • 40 g vegan margarine

Afwerking

  • 40 g sojamelk of andere plantaardige melk
  • 25 g sesamzaad

Zo maak je zelf hamburgerbroodjes met desem:

1. Maak een viennoisedeeg (zie pag. 48).

2. Verdeel het deeg met een deegschraper in vijf stukken van 100 gram. Vorm van elke portie een deegbol door ze onder je hand in kleine ronddraaiende bewegingen te rollen (zie pag. 22).

3. Leg de hamburgerbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met behulp van een bakkwast met een beetje plantaardige melk. Laat ze 1 uur en 30 minuten op een warme plek rijzen.

4. Verhit de oven tot 170 °C (heteluchtoven). Bestrijk de hamburgerbroodjes nogmaals met de plantaardige melk en bestrooi ze met wat sesamzaad. Zet ze circa 10 minuten in de oven. Ze zijn gaar als de bovenkant mooi goudbruin is.

Dit recept komt uit Van de Vegan bakker (lees de review) en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Van de Vegan bakker | Good Cook | ISBN 978 94 6143 254 4

Of bestel online:

Smullen maar!

hamburger-broodje-maken

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!