Vis met rijst en erwten is super lekker, voedzaam en staat vrij snel op tafel. Het is een ideaal gerecht als je aan maaltijd planning doet, want het is prima vooraf klaar te maken. Zo zet je dus in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel!
Recept voor koolvis met rijst en erwten
15 min. bereidingstijd – 480 kcal, 44 g eiwit, 2 g vet, 65 g koolhydraten
Ingrediënten voor 1 portie:
- 200 g diepvries koolvis
- 150 g diepvrieserwten
- 60 g zilvervliesrijst
- zout
- dille (vers of diepvries)
- 1⁄2 citroen
Zo bereid je koolvis met rijst en erwten:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kook in een kleine pan de rijst gaar in water met zout volgens de instructies op de verpakking. Giet af in een zeef.
- Leg de bevroren vis op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak hem 15 minuten in het midden van de oven.
- Kook ondertussen in een kleine pan de erwten gaar. Giet af in een zeef. Was de verse dille, schud droog en pluk de topjes eraf.
- Schik de vis, de erwten en de rijst op een bord. Breng op smaak met dille en citroensap.
TIP: Voeg wat extra proteïnen toe door linzen in plaats van rijst te gebruiken. Linzen zijn ook voorgekookt verkrijgbaar.
Dit recept komt uit Lekker koken in weinig tijd en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.
Bestel bij je boekhandel: Lekker koken in weinig tijd | Deltas | ISBN 978 90 447 5894 8
Of bestel online:
Geen reacties