Salade

Romige wintersalade met boerenkool en paddestoelen

Een gezonde vegan wintersalade met boerenkool en paddenstoelen die bijzonder romig is. In deze salade gebruiken we behoorlijk wat dressing en dat moet jij ook doen. Dat is namelijk het geheim waardoor deze salade zo lekker is. Want deze dressing is echt super romig.

Wrijf de dressing wel flink in de blaadjes van de boerenkool, daar wordt de boerenkool lekker zacht van. Daarna alles door elkaar husselen en klaar is jouw nieuwe favoriete wintersalade.

wintersalade boerenkool paddenstoelen romig

Recept romige wintersalade met boerenkool en paddenstoelen

Recept voor 2 personen – bereidingstijd 10-15 minuten

Deze ingrediënten heb je nodig voor de salade:

  • handvol pompoenpitten (ca. 25 g)
  • handvol zonnebloempitten (ca. 25 g)
  • olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 200 g paddenstoelen, in dunne plakjes
  • 200 g boerenkoolbladeren
  • 1 el appelciderazijn
  • 2 sneetjes brood (bv. zuurdesem)
  • 1 teen knoflook
  • 2 rijpe avocado’s, geschild, ontpit en in hapklare stukjes
  • zout

Deze ingrediënten heb je nodig voor de dressing:

  • 40 g zonnebloempitten
  • 60 g cashewnoten
  • 100 ml amandel- of havermelk 2 tl dijonmosterd
  • 1 volle el edelgistvlokken
  • 3 el olijfolie
  • kneepje citroensap

Zo maak je een romige salade van boerenkool en paddenstoelen

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Hussel de pompoen- en zonnebloempitten op een bakplaat met 1 eetlepel olijfolie, wat zout en het komijnpoeder. Rooster ze circa 5 minuten tot ze crunchy zijn.
  2. Doe de paddenstoelen met een scheutje olijfolie en flink wat zout in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak ze terwijl je de salade maakt; roer ze af en toe door tot ze goudbruin zijn.
  3. Leg de boerenkool in een grote kom, verwijder de stelen en scheur de bladeren in stukken.
  4. Voeg er 1 eetlepel olijfolie, de appelciderazijn en een snuf zout aan toe en wrijf dit met je handen in de bladeren. Masseer de boerenkool ongeveer 1 minuut vrij stevig, zodat hij echt zacht wordt.
  5. Maak nu de dressing. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een krachtige blender en maal glad en romig.
  6. Rooster het brood, wrijf het in met een rauw teentje knoflook en snijd de sneetjes in hapklare stukjes (croutons).
  7. Wrijf de dressing nog een keer met je handen in de boerenkool om hem nog zachter te laten worden. Hussel tot slot de geroosterde pitten, paddenstoelen, avocado en croutons erdoor.

Dit recept komt uit Deliciously Ella: Snel & makkelijk plantaardig koken en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Deliciously Ella: Snel & makkelijk plantaardig koken | Kosmos uitgevers | ISBN 9789021579870

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!