Gebak en taart

Cheesecake mojito

We kennen allemaal de cocktail mojito, maar je kunt er ook een dessertvariant of beter een cheesecake mee maken. Nou dat lijkt me nu echt een topcombinatie; mojito en cheescake. De hoeveelheid rum mag je zelf bepalen, maar een theelepel volstaat voor een ultieme smaaksensatie.

cheesecake mojito taart

Cheesecake Mojito taart uit bake off Vlaanderen

Recept voor 6-8 personen | 35 minuten bereiden | 4 uur opstijven

INGREDIËNTEN VOOR DE KOEKJESBODEM

  • 150 g digestive-koekjes
  • zeste van 1 limoen
  • 2 el poedersuiker
  • 75 g boter, gesmolten

INGREDIËNTEN VOOR DE VULLING

  • 1 biolimoen
  • 10 g gelatine
  • 180 g roomkaas
  • 200 g mascarpone
  • 1 tl rum
  • 1 tl vanille-extract
  • 5 el poedersuiker
  • handvol muntblaadjes
  • 400 g zure room

INGREDIËNTEN VOOR DE AFWERKING

  • 5 blaadjes verse munt
  • 2 el suiker
  • 1 biolimoen
  • takje verse munt

En zo maak je een cheesecake mojito:

  1. Doe de koekjes in een afsluitbare zak. Rol met een deegrol over de koekjes in de zak tot het fijn kruim is. Voeg de limoenzeste, de poedersuiker en de gesmolten boter toe en kneed tot een homogeen geheel.
  2. Haal de koekjes uit de zak en verdeel over een met bakpapier beklede springvorm (Ø 22 cm). Duw met de bolle kant van een lepel het koekjeskruim stevig tegen de bodem. Zet 1 uur in de koelkast, tot de bodem hard geworden is.
  3. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Laat de gelatine weken in koud water gedurende 5 minuten. Verwarm ondertussen 0,5 dl water met het limoensap in een steelpannetje en los er de uitgeknepen gelatine in op.
  4. Meng in een kom de roomkaas met de mascarpone, de rum, het vanille-extract, de limoenzeste, de poedersuiker en de fijngehakte muntblaadjes. Roer er het gelatinemengsel door. Spatel de zure room erdoor tot een luchtige crème. Giet de vulling op de opgesteven koekjesbodem en zet terug in de koelkast voor ten minste 3 uur.
  5. Doe voor de afwerking de muntblaadjes in een vijzel met de suiker en stamp tot de suiker helemaal fijn en groen gekleurd is. Snijd de limoen in plakjes. Werk de taart af met de plakjes limoen, strooi er de muntsuiker over en leg nog een takje verse munt in het midden van de taart.

Bake off Vlaanderen – Geluk uit de oven

Dit recept komt uit Bake off Vlaanderen, geluk uit de oven en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Ook in Vlaanderen kan men geen genoeg krijgen van bak-programma’s als Heel Holland Bakt. Bij onze zuiderburen heet het Bake off Vlaanderen en vorige week is het nieuwste kookboek met een heerlijke selectie van 50 recepten verschenen: Geluk uit de oven. Op mijn website deel ik een aantal heerlijke recepten uit dit boek. Misschien niet allemaal heel gezond, maar wel stuk voor stuk om van te smullen.

Het boek is een goede handleiding voor degenen met minder ervaring, maar minstens even verrassend voor wie zijn baksporen al verdiend heeft. Want naast de recepten biedt het boek ook vele tips en keukenwijsheden om misbaksels te vermijden. Een goed excuus om thuis fantastisch te gaan bakken.

Bestel bij je boekhandel: Manteau | Bake off Vlaanderen, geluk uit de oven | ISBN 978 9022 3375 78

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!