Kookboeken

Kookboek Asperges! – Jessica Lek

Asperge is dé voorjaarsgroente bij uitstek. Veel liefhebbers kijken reikhalzend uit naar de opening van het aspergeseizoen. De Hollandse asperge is dan in het seizoen en van begin maart tot Sint Jan (24 juni) volop verkrijgbaar. Wanneer je, net als ik, dol bent op dit witte goud, dan is Asperges! – het kookboek van Jessica Lek – een musthave. Ik deel een aantal recepten met je en vertel wat je kunt verwachten van dit kookboek.

Review kookboek Asperges! – Jessica Lek

Auteur Jessica Lek is receptschrijver en foodstylist. Ze werkte o.a. als chef-kok in Aan de Amstel. En als je bedenkt dat dat restaurant toebehoorde aan Yvette van Boven (bekend van o.a. Koken met van Boven en diverse kookboeken), dan weet je wel dat deze vrouw kan koken.

Dit asperge kookboek begint met tips voor het kiezen, kopen, schoonmaken en bewaren van asperges. Zo ben je er zeker van dat je gaat koken met de beste ingrediënten. Dan wat basisrecepten met onder andere notenboter (boter klaren), hollandaisesaus en een bouillon van witte asperges. Vervolgens 30 verrassende asperge recepten. Van echte klassiekers – denk aan een crème soep van witte asperges – tot aan recepten die meer van nu zijn, zoals de open sandwich met asperges. De recepten zijn absoluut zeer gevarieerd. Groene, witte en violette asperges worden zonder moeite gecombineerd met vlees, vis, schaal- en schelpdieren en andere groente. Ook is de bereidingswijze iedere keer anders. Zo komen o.a. koken, stomen, blancheren, wokken, bakken, grillen en roosteren aan bod. Tot slot nog wat aspergerecepten uit de oven, denk aan platbrood, pizza, lasagne en shakshuka. Uiteraard allemaal gecombineerd met het witte goud.

De frisse afbeeldingen zijn zonder meer oogstrelend. Ze nodigen je uit om meteen de keuken in te gaan en passen perfect bij de sfeer van het seizoen.

Conclusie: Een erg fraai kookboek voor de aspergeliefhebber.

Recepten uit Kookboek Asperges! van Jessica Lek

Hieronder een aantal linkjes naar recepten uit dit kookboek.

kookboek asperges

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!