Avond eten

Gebakken rijst met paksoi en krab

De Aziatische groenten (zoals paksoi) in dit gerecht zorgen voor een fris en knapperig accent bij de gebakken rijst. Je kunt ze echter prima door een andere groene groente vervangen, afhankelijk van het seizoen.

paksoi met rijst
California Dreamin’ – Good Cook

Paksoi met rijst recept

Voor 4 personen Bereiding 25 minuten + 30 minuten als je de rijst nog moet koken

Voor dit paksoi met rijst recept heb je deze ingrediënten heb je nodig:

  • 8 grote eiwitten
  • 5 el koolzaadolie of neutrale olie
  • 1 bosje Chinese groenten (kailan of Chinese broccoli, choy sum of paksoi), blaadjes losgemaakt, steeltjes in stukjes van 5 mm
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 5 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1⁄2 bosje lente­uien, fijngesneden, wit en groen gescheiden
  • 400 g langkorrelrijst, gekookt en afgekoeld (zie tip)
  • 225 g gekookt krabvlees
  • fleur de sel en versgemalen witte peper

Zo ga je te werk:

  1. Klop de eiwitten met 1 theelepel fleur de sel en 1 theelepel witte peper los in een kom en zet apart.
  2. Verhit een gietijzeren koekenpan of een koekenpan met antiaanbak­ laag op middelhoog vuur. Voeg 1 eetlepel van de olie toe en draai met de pan om de olie te verspreiden. Voeg de blaadjes van de groene groenten en de helft van de knoflook toe en bestrooi met fleur de sel en witte peper. Bak 2 tot 3 minuten, tot de groenten felgroen zijn en net slap worden. Schep op een bord en zet apart.
  3. Zet de koekenpan opnieuw op middelhoog vuur. Voeg 3 eetlepels van de olie, de rest van de knoflook, de gember, de witte delen van de lente­uien en de steeltjes van de groene groenten toe en bak 1 minuut, tot alles heerlijk geurt. Voeg de koude rijst toe en roer goed, zodat de rijst goed met olie is bedekt. Bak 5 minuten, tot de rijst goed warm is. Voeg het krabvlees toe en bak 2 minuten, tot het warm is. Maak in het midden van de rijst een holte en giet daarin de rest van de olie. Voeg de losgeklopte eiwitten toe en bak 1 tot 2 minuten. Breek de omelet in stukken met een houten spatel en roer de stukken omelet door de rijst. Serveer met de groene groenten en bestrooi met de groene delen van de lente­uien.

Tip: dit is een ideaal recept om een restje rijst op te maken. Als je geen restje rijst hebt, kook dan 200 gram rijst volgens de aanwijzigingen op de verpakking, laat afkoelen en gebruik volgens het recept.

Dit recept komt uit California Dreamin, een review en andere recepten vind je hier, en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!