Bijgerecht

Pittige paksoi

De paksoi in dit recept wordt geroerbakt in een pittige, aromatische Kantonese saus. Roerbakken is een snelle bereidingswijze die resulteert in gare en toch knapperige groenten die hun belangrijke voedingsstoffen en felle kleur grotendeels behouden.

Voorbereiden 10 minuten – bereiden 5 minuten – recept voor 2 personen

Voor pittige paksoi heb je deze ingrediënten heb je nodig:

  • 400 g babypaksoi
  • 1 el plantaardige olie, bijvoorbeeld arachide- of kokosolie
  • 1 el geraspte verse gemberwortel
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 rode rawit of een andere pittige chilipeper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
  • 1 el Chinese rijstwijn
  • 1 tl suiker
  • 1⁄2 el vegetarische oestersaus
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1⁄2 tl sesamolie

Zo maak je pittige paksoi

  1. Snijd de uiteinden van de paksoi. Spoel af, dep droog met keukenpapier en zet apart.
  2. Verhit de olie in een grote wok met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de gember en de knoflook toe en roerbak 30 seconden, tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de rawit toe en bak 30 seconden. Voeg nu de paksoi en de rijstwijn toe en roerbak 1 minuut. Voeg dan de suiker, de vegetarische oestersaus en de sojasaus toe. Laat 1 minuut garen, tot de paksoi gaar is. Haal de pan van het vuur, besprenkel met de sesamolie en serveer warm.

Dit recept komt uit Chinese Takeaway veggie, een review en andere recepten vind je hier, en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Chinese Takeaway Veggie| Good Cook | ISBN 978 94 6143 236 0

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!