Veel mensen die vegan gaan eten missen de eerste tijd plakjes kaas op brood en blokjes kaas bij de borrel. En ook parmezaanse kaas blijkt een uitdaging te zijn om te laten staan. Gelukkig is er een heel makkelijk recept voor vegan parmezaanse kaas. Maar pas op; ook deze ‘kaas’ is verslavend lekker!
Recept voor vegan parmezaanse kaas
Parmezaanse kaas kun je zelf vegan maken. Uiteraard is de smaak niet exact hetzelfde, maar structuur, mondgevoel en taste komen een eind in de buurt. Strooi de vegan kaas over gegrilde groenten, pizza, pasta, quiche, in sauzen, in soep, in pesto en ook gerust over een salade. Het is een heerlijk hartige smaakmaker.
Deze ingrediënten heb je nodig:
- 50 g cashewnoten
- 50 g edelgistvlokken
- 1/2 tl zout
Zo maak je het:
- Doe alle ingrediënten in het bakje van de staafmixer (of keukenmachine) en mix.
- Roer om met een lepel als je merkt dat er nootjes blijven hangen of liggen.
KOOKTIP: Afhankelijk van gebruik mix je het fijn of wat grover, net zoals je kaas zou raspen, voor een saus zo fijn mogelijk en voor een salade wat grover zodat je meer bite hebt.
BEWAREN: Bewaar de vegan parmezaan in een afgesloten potje. Dit hoeft niet in de koelkast, deze kaas kun je (net als de losse ingrediënten) vrij lang bewaren, maar het is vast zo op!
Dit recept komt uit Het Duurzame Gezin en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.
Bestel bij je boekhandel: Het Duurzame Gezin | Manteau | ISBN 9 789022 337110
Of bestel online:
Geen reacties