Kookboeken

Word een echt goede thuiskok met Hemels Koken

Nicole Pisani, voormalig chef-kok van ‘NOPI’ (je weet wel van Yotam Ottolenghi), laat met haar nieuwe boek Hemels koken zien hoe je een echt goede en creatieve thuiskok wordt. Haar originele recepturen zijn uitnodigend en smaakvol: van basisrecepten als het maken van krachtige bouillons van botten tot en met kook technieken als pekelen in zout, inleggen en fermenteren.

Van elegante hoofdgerechten tot en met supersalades, lekkere lunchgerechten, feestmaaltijden en troostrijke desserts. Nicole Pisani laat zien hoe de 3 basiselementen – boter, botten en zout – samenkomen in 100 inventieve recepten, beïnvloed door de vele landen en keukens waarin zij als chef-kok heeft gewerkt.

hemels koken boter botten zout kookboek

Nicole Pisani

De op Malta geboren Nicole Pisani was jarenlang chef-kok van Yotam Ottolenghi’s restaurant ‘NOPI’ en Anna Hansen’s ‘The Modern Pantry’ en is een van de meest dynamische chef-koks van haar generatie. Als je fan bent van Nicole Pisani, herken je wellicht enkele recepten uit Hemels Koken. Dat klopt. Het betreft hier exact hetzelfde kookboek als het in 2018 verschenen Boter, Botten, Zout. Wel met een nieuwe papieren omslag en de titel Hemels Koken. Niet erg als je het boek nog niet kent, want op deze manier krijgt het zijn welverdiende herkansing. Klinkt Boter, Botten en Zout misschien niet voor iedereen even aantrekkelijk, Hemels koken willen allemaal.

Chef-koks zijn er in alle soorten en maten, maar ik heb er nog nooit een ontmoet met dezelfde toewijding voor eten en koken als Nicole. Met haar recepten wil je jezelf de hele dag in de keuken opsluiten, om ze vervolgens aan tafel te delen met de mensen die je liefhebt.

Yotam Ottolenghi

Begin bij de basis en durf te experimenteren!

De kennis die Nicole Pisani in Hemels koken doorgeeft, leert je om je eigen recepten te creëren. Begin met het trekken van een echt goede bouillon, leer dat boter alles samenbrengt en durf meer met zout. Maak de lekkerste gerechten: carpaccio van zeebaars, cupcakebrownies met bruine boter of dichtgeschroeide ossenstaart, gegaard in bouillon. Of ga voor een van de recepten die ik binnenkort op kookgewoon deel: aubergine salade met komkommer en edamame, pompoen van de bbq en brood zonder rijzen, een recept voor sodabrood.

Nicole Pisani geeft je 100 hemelse recepten die nooit vervelen.

Conclusie: Hemels koken (Boter, Botten, Zout) is een kookboek voor iedere thuiskok die echt graag in de keuken staat en niet schroomt te koken met ingrediënten – als in botten, boter en zout – waar momenteel niet iedereen even enthousiast over is.

Bestel bij je boekhandel: Hemels Koken | Good Cook | ISBN 9 789461 432315

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!