Bijgerecht

Pindahummus

Een recept voor zelfgemaakte hummus, dit keer met pinda smaak. Deze homemade hummus is extra lekker doordat er pindakaas doorgaat. En jij kiest natuurlijk voor jouw lievelings pindakaas. Dat spreekt voor zich. Bijzonder lekker als dip voor snackgroenten. Maar ook zeker als gezond(er) broodbeleg te gebruiken.

Recept zelfgemaakte hummus met pinda

recept zelfgemaakte hummus met pinda

Dit heb je allemaal nodig:

  • 2 blikken/potten kikkererwten (uitgelekt, het vocht bewaar je voor een ander recept)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el tahin
  • 4 el pindakaas
  • 10 el olijfolie
  • 8 el water
  • 2 tl komijn
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl zout
  • het sap van een halve citroen

Bereiding recept zelfgemaakte hummus met pinda:

  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een smeuïg geheel.
  • Proef en kruid eventueel bij.

Kookboek Gezond zondigen en hartig genieten

Dit recept komt uit de plantaardige keuken van Tartelies. Het verscheen in het kookboek Gezond zondigen en hartig genieten. Lees mijn recensie hier en ontdek nog meer recepten uit dit vegan kookboek.

Bestel bij je boekhandel: Gezond zondigen en hartig genieten – uitgeverij van Halewyck – ISBN 978-94-6383-164-2

Of bestel online:

3 recepten uit Gezond zondigen en hartig genieten:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!