Avond eten/ Bijgerecht/ Lunch

Salade van venkel

Deze salade van venkel heeft een bijzondere smaak omdat de venkel in amandeldrink wordt gegaard. Samen met het zoet van peer en de bite van geroosterde amandelen is het een heuse smaakbeleving. En het leuke is dat je hiermee ook heel snel een voedzame maaltijd op tafel zet.

Hollandse venkel is er van juni tot oktober ongeveer. Check hier alle Nederlandse seizoensgroenten per maand. Uiteraard is deze salade ook te maken met andere noten en ander fruit. Een combinatie van sinaasappel en walnoot is bijvoorbeeld ook erg lekker.

Zo maak je een verrassende salade van venkel

  1. Snijd het witte gedeelte van de venkel in plakken van ca. 1 cm. Leg de plakken naast elkaar in een hapjespan en schenk er zoveel amandeldrink bij tot ze net niet onder staan (ca. 250-300 ml). Leg het takje rozemarijn erbij, breng aan de kook en laat de venkel in ca.10-15 minuten zacht worden. Laat daarna uitlekken en wat afkoelen in een vergiet.
  2. Snijd ondertussen het groene gedeelte van de venkel in hele dunne ringetjes en doe in een schaaltje. Houd het loof apart. Voeg het citroensap, de rasp en een scheutje olie toe aan de groene venkel. Snijd de peer in hele dunne partjes.
  3. Serveer de witte venkel met de peer, groene venkel, het loof, amandelen en rozemarijn. Bestrooi naar wens met gemalen zout en peper.

Venkelsalade met peer en amandelen

Print Recept
Personen: 4 Bereidingstijd: 20 min

Ingrediënten

  • • 2 venkelknollen
  • • 250/300 ml amandeldrink ongezoet
  • • 1 takje rozemarijn
  • • 1 peer
  • • Klein handje amandelen (geroosterd in een droge koekenpan)
  • • Scheutje (olijf)olie
  • • 1/2 citroen (rasp en sap)
  • • Zout en peper

Bereiding

1

Snijd het witte gedeelte van de venkel in plakken van ca. 1 cm. Leg de plakken naast elkaar in een hapjespan en schenk er zoveel amandeldrink bij tot ze net niet onder staan (ca. 250-300 ml). Leg het takje rozemarijn erbij, breng aan de kook en laat de venkel in ca.10-15 minuten zacht worden. Laat daarna uitlekken en wat afkoelen in een vergiet.

2

Snijd ondertussen het groene gedeelte van de venkel in hele dunne ringetjes en doe in een schaaltje. Houd het loof apart. Voeg het citroensap, de rasp en een scheutje olie toe aan de groene venkel. Snijd de peer in hele dunne partjes.

3

Serveer de witte venkel met de peer, groene venkel, het loof, amandelen en rozemarijn. Bestrooi naar wens met gemalen zout en peper.

Extra notities

Kook Gewoon voor Lekker Weten Ekoplaza

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!